Biztosítók

 

A biztosítói működési környezet összetettsége az elvárások növekedését eredményezte az eszközallokáció és a szabályozási megfelelőség terén.  A pénzügyi célkitűzések és szabályozási követelmények összehangolása egyre nagyobb kihívást jelentenek a piaci szereplők számára. Így a megnövekedett a biztosítók igénye a tanácsadói és személyre szabott szolgáltatások iránt.

Befektetői profilok

Az Amundi kínálata

A Biztosítók munkájának megkönnyítése érdekében az Amundi egy integrált platformot alakított ki, amely a biztosítói igényeknek megfelelő szolgáltatások széles körét ötvözi:

  • A szolvenciaarány szintjének és volatilitásának kezelése
  • A hozamnövelés szabályozási és könyvviteli követelmények keretein belül történő megvalósítása
  • Új piacokra való belépés a jobb megtérülés érdekében
  • Felelősségteljes befektetési megoldások beépítése a vállalati kultúrába
  • Szolvencia II. szabályozásnak való megfelelőség érdekében eseti eszközallokáció és jelentések nyújtása

Az Amundi több, mint 25 éves tapasztalatára építve nyújtja szakszerű befektetési megoldásait a biztosítók igényeire szabottan. Így a könyvviteli, pénzügyi és szabályozási követelményeknek megfelelő egyedi megoldásokat és szolgáltatásokat is kínál. 14 országban több, mint 100 külsős biztosító partnerrel dolgozik együtt1.

Kulcsfontosságú mutatók

100

biztosító partner 14 országban1

+30%

az általunk kezelt vagyon több, mint 30 százaléka biztosító vállalatokhoz tartozik1

 +25

év tapasztalat a biztosítói ügyfelek kiszolgálásában1

MA-Investing-278-300
Multi-Asset befektetések az Amundinál

Az Amundi erős meggyőződésen alapuló, diverzifikált megoldásokat kínál a fő eszközosztályokban.

Tudjon meg többet
Equity-2_people and town
Részvények

Alapok széles skálája, amely lefedi az összes fő földrajzi területet, témát és kapitalizációs kategóriát

Tudjon meg többet
Smart-beta-2_man and interactive screen
Tőzsdén kereskedett befektetési alapok (ETF), Indexálás és Smart béta

Az ETF, az Indexing és az Smart Beta részleg innovatív és költség szempontból versenyképes, világszerte elismert megoldásokat kínál minden befektetői csoport számára.

Tudjon meg többet
Treasury-5_man plane and business
Likviditási stratégiák

Az Amundi fontos szerepet játszik a treasury kezelésben Európában és globálisan is.

Tudjon meg többet
FI Strategies
Kötvénypiac

Az Amundi kötvénypiaci szakértői olyan megoldásokat kínálnak a befektetőknek, mellyel egy jobb pénzügyi jövőt építhetnek. Az elmúlt években kiterjesztettük a befektetési horizontunkat annak érdekében, hogy a befektetőknek megadjuk a választási lehetőséget és a rugalmasságot, a piaci szegmensek legnagyobb részét lefedve az állampapíroktól kezdve a nem befektetési kategóriájú kötvényeken át a hitelekig.

Tudjon meg többet

Befektetői profilok

NYUGDÍJPÉNZTÁRAK

Az Amundi a nyugdíjpénztárak elkötelezett partnereként segíti őket befektetési célkitűzéseik megvalósításában, függetlenül a pénztár típusától és működési alapjától.

További információ

SZUVERÉN SZERVEZETEK

A jelenlegi makrogazdasági és geopolitikai bizonytalanságok jellemezte környezetben a Szuverén szervezetek célkitűzések széles körét igyekeznek megvalósítani. 

További információ

INTÉZMÉNYEK

Az Amundi megosztja a jó gyakorlatait az intézményi befektetőkkel annak érdekében, hogy támogassa őket kihívásaik kezelésében, befektetési megoldásokkal és személyre szabott szolgáltatásokkal látva el őket.

További információ

VÁLLALATOK

Európa egyik vezető vagyonkezelőjeként az Amundi széles körű szakértelme és személyre szabott szolgáltatásai révén több, mint 30 éve nyújt hatékony és átfogó megoldásokat Vállalati Partnerei részére

További információ

1 - Forrás: Amundi, 2019. decemberi adatok

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!