Intézmények

 

Az Amundi a jelenlegi piaci környezetben egyedi célkitűzéseik megvalósítása érdekében segíti intézményi befektetőit. Elkötelezetten dolgozik azért, hogy innovatív vagyonkezelői, stratégiai tanácsadási és befektetési szolgáltatásokat tudjon nyújtani intézményi partnerei részére.

 Befektetői profilok

BEFEKTETŐI PROFILOK

Amundi, a megbízható együttműködő partner:

Amundi, a megbízható együttműködő partner:

  • Vagyonkezelés/Portfóliókezelés: az Amundi befektetési stratégiák széles választékát kínálja a már bizonyított termékektől egészen az egyedi, személyre szabott megoldásokig - a különböző eszközosztályok, regionális, szektorális és egyéb befektetési megközelítések figyelembe vételével.
  • Stratégiai befektetési tanácsadás: komplex tanácsadás nyújtása a portfólió vagy a befektetési terméktervezéstől az eszközallokációs döntések előkészítéséig, a portfólió elemzésig a valóban testre szabott megoldások érdekében.
  • Befektetési szolgáltatások: egy egységes operatív portfólió biztosítása a napjainkban tapasztalható megnövekedett komplexitás kezeléséhez.
  • Tudástár működtetése: az intézményi partnerek összehozása egy speciális „képzőközpont”-ba a különböző területeket lefedő szaktudás megosztása érdekében.

Kulcsfontosságú mutatók

50

év szakmai tapasztalat az intézményi partnerekkel való együttműködésben1

987 

milliárd € kezelt vagyon1

>59%

az intézményi ügyfelek számára kezelt vagyon1

A hosszútávú és fenntartható siker titka a közös munka és a jól megalapozott folyamatok

     

„Egy folyamatosan változó világban a befektetési elmélet segítséget jelent, nem szabályt”

„Csak a felkészült elme képes megfelelően reagálni”

„A hosszútávú befektetések előnyt jelentenek”

     

,,Az értékteremtés célja nem csak a teljesítmény növelése”

„A kockázatok árnyaltak”

,,Az optimális megoldás nem általános.”

Befektetői profilok

NYUGDÍJPÉNZTÁRAK

Az Amundi a nyugdíjpénztárak elkötelezett partnereként segíti őket befektetési célkitűzéseik megvalósításában, függetlenül a pénztár típusától és működési alapjától.

További információ

SZUVERÉN SZERVEZETEK

A jelenlegi makrogazdasági és geopolitikai bizonytalanságok jellemezte környezetben a Szuverén szervezetek célkitűzések széles körét igyekeznek megvalósítani. 

További információ

BIZTOSÍTÓK

A biztosítói működési környezet összetettsége az elvárások növekedését eredményezte az eszközallokáció és a szabályozási megfelelőség terén.

További információ

VÁLLALATOK

Európa egyik vezető vagyonkezelőjeként az Amundi széles körű szakértelme és személyre szabott szolgáltatásai révén több, mint 30 éve nyújt hatékony és átfogó megoldásokat Vállalati Partnerei részére

További információ

1 - Forrás: Amundi, 2019. decemberi adatok

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!