Nyugdíjpénztárak

A nyugdíjpénztárak olyan megoldásokat keresnek, amelyek lehetővé teszik számukra kettős hosszútávú célkitűzésük megvalósítását: felelősség és stabilitás (értéknövekedés) nyújtása  hozamtermeléssel. A jelenlegi gazdasági és pénzügyi környezetben a nyugdíjpénztárak újabb kihívásokkal néznek szembe, például a népesség öregedésével, a klímaváltozás és fenntarthatóság jelentette kockázatokkal és a szabályozások dinamikus változásaival, amelyek a fenti kettős cél elérését tovább nehezítik.

Nyugdíjpénztári hírlevél

Befektetői profilok

Az Amundi kínálata

Mint Európa legnagyobb vagyonkezelője (a kezelt vagyon mérete alapján), az Amundi teljesítményjavító megoldások széles körét kínálja a meghatározott járadékú (DB – „defined benefit”) és meghatározott járulékú (DC –„defined contribution”) működési alapú nyugdíjpénztárak számára világszerte:

  • A felelősségvállalás kockázatának csökkentése: Felelősség-alapú megoldások, kifizetés-alapú megoldások
  • Növekedést és diverzifikációt támogató megoldások: (meghatározott járadékú (DB – „defined benefit”) és meghatározott járulékú (DC –„defined contribution” rendszer) működési alapú pénztárak számára egyaránt: Alpha kötvénypiaci stratégiák, Abszolút hozamú több eszközosztályt és régiót felölelő stratégiák, Ingatlan típusú befektetések és Smart Beta termékek
  • Egyedi felelős befektetési megoldások

Az Amundi a meghatározott járadék (DB – „defined benefit”) és meghatározott járulék (DC –„defined contribution” rendszer) alapú nyugdíjpénztárak elkötelezett partnereként a teljes tevékenységük megvalósításához kínálja támogatását:

  • Stratégiai befektetési tanácsadás: megfelelőség-felügyelet és hatáselemzés, eszközforrás modellezés és benchmark-tervezés, eszközallokációs tanácsadás, illetve környezeti, társadalmi és vállalatirányítási tanácsadás
  • Amundi szolgáltatások: Konszolidált kockázat monitoring, Kiszervezett ügyletek, Átszervezés-irányítás
  • Igényekre szabott elemzés és tanácsadás: Amundi Akadémia (online képzés)

Kulcsfontosságú mutatók

> 60

nyugdíjpénztári partner1

>€ 50 bn

kezelt vagyon1

1

elkötelezett nyugdíjpénztár-szakértői csapat1 

Nyugdíjpénztári hírlevél

Nyugdíjpénztári hírlevél

 

A pénztárak befektetési kihívásaival foglalkozó negyedévenként összeállított nemzetközi kiadvány témái többek között: eszközallokációs trendek, befektetési témák, szabályozási változások.

Befektetői profilok

SZUVERÉN SZERVEZETEK

A jelenlegi makrogazdasági és geopolitikai bizonytalanságok jellemezte környezetben a Szuverén szervezetek célkitűzések széles körét igyekeznek megvalósítani. 

További információ

INTÉZMÉNYEK

Az Amundi megosztja a jó gyakorlatait az intézményi befektetőkkel annak érdekében, hogy támogassa őket kihívásaik kezelésében, befektetési megoldásokkal és személyre szabott szolgáltatásokkal látva el őket.

További információ

BIZTOSÍTÓK

A biztosítói működési környezet összetettsége az elvárások növekedését eredményezte az eszközallokáció és a szabályozási megfelelőség terén.

További információ

VÁLLALATOK

Európa egyik vezető vagyonkezelőjeként az Amundi széles körű szakértelme és személyre szabott szolgáltatásai révén több, mint 30 éve nyújt hatékony és átfogó megoldásokat Vállalati Partnerei részére

További információ

1 - Forrás: Amundi, 2018. március adatok

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!