Szuverén szervezetek

  

A jelenlegi makrogazdasági és geopolitikai bizonytalanságok jellemezte környezetben a Szuverén szervezetek célkitűzések széles körét igyekeznek megvalósítani. Rövid távon biztosítaniuk kell a tőke ellátottságot, annak állandóságát, hosszú távon pedig megtérülő befektetéseket kell találniuk. Célkitűzéseket pedig a gazdaság alakulásában játszott fontos szerepük figyelembevételével kell megvalósítani, amely tovább nehezíti azok elérését és összeegyeztetését.

Befektetői profilok

Az Amundi kínálata

Az Amundi egy átfogó partneri együttműködés  formájában az értéklánc minden pontján segíteni kívánja a Szuverén szervezeteket, amely magába foglalja a stratégiai tanácsadást és a vagyonkezelést is, annak érdekében, hogy Szuverén partnereket a befektetés teljes élettartama alatt támogatni tudja, többet nyújtva, mint egy egyszerű külső vagyonkezelő. Szolgáltatásai közé tartoznak: 

  • Taktikai eszközallokációs tanácsadás, az aktív és passzív eszközosztályok tekintetében egyaránt
  • Felelős és környezettudatos pénzügyi befektetési megoldások
  • Stratégiai befektetési tanácsadás olyan kulcsfontosságú kérdések tekintetében, mint a kockázat fedezet, a környezeti-, társadalmi- és vállalatirányítás, stb.
  • Igényekre szabott szolgáltatások, például átszervezés-irányítás és kockázati monitoring
  • Magas szintű továbbképzések: szaktudásunk innovatív megoldások és magas fokú szakértelem segítségével történő átadása érdekében

Kulcsfontosságú mutatók

+ 20

partner1

15

ország1 

Az Amundi elemzés-alapú befektetési kultúrájára és több szakterületet lefedő forrásaira támaszkodva teremti elő azt a szakértelmet, amelynek segítségével kialakítja innovatív megoldásait és segít a Szuverén szervezetek kihívásainak kezelésében.

Befektetői profilok

NYUGDÍJPÉNZTÁRAK

Az Amundi a nyugdíjpénztárak elkötelezett partnereként segíti őket befektetési célkitűzéseik megvalósításában, függetlenül a pénztár típusától és működési alapjától.

További információ

INTÉZMÉNYEK

Az Amundi megosztja a jó gyakorlatait az intézményi befektetőkkel annak érdekében, hogy támogassa őket kihívásaik kezelésében, befektetési megoldásokkal és személyre szabott szolgáltatásokkal látva el őket.

További információ

BIZTOSÍTÓK

A biztosítói működési környezet összetettsége az elvárások növekedését eredményezte az eszközallokáció és a szabályozási megfelelőség terén.

További információ

VÁLLALATOK

Európa egyik vezető vagyonkezelőjeként az Amundi széles körű szakértelme és személyre szabott szolgáltatásai révén több, mint 30 éve nyújt hatékony és átfogó megoldásokat Vállalati Partnerei részére

További információ

1 - Forrás: Amundi, 2019. decemberi adatok

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!