Felelős befektetés: az Amundi alapvető kötelessége

Felelős pénzügyi intézményként történő működés az Amundi üzleti stratégiájának egyik legfontosabb alapköve. Ez az elköteleződés egyaránt tükröződik a felelős befektetési folyamatokban és befektetési megoldásokban, melyeket az Amundi azért fejlesztett ki, hogy lehetővé tegye a befektetők számára a saját felelős befektetési stratégiájuk megvalósítását.

  

Amundi, a felelős partner

Úttörő

szerep a felelős befektetés terén1

> 378 
milliárd €

felelős befektetési keretben kezelt vagyon1

11000

ESG alapján értékelt kibocsátó1 

Az Amundi a világ egyik vezető vagyonkezelője abban a tekintetben, hogy több, mint 1700 milliárd €1 vagyont kezel olyan portfóliókban, amelyek kizárják a nemzetközi törvényeket és egyezményeket sértő vállalatokat és országokat, illetve 378 milliárd €1 értékű vagyont kezel felelős befektetésben.

Amundi, a legjobb vagyonkezelő az SRI (társadalmilag felelős befektetések) és az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) megfelelőség szerint: Az Extel által közzétett SRI és fenntarthatósági besorolás első helyezettje 2015-től 2019-ig a legjobb SRI / ESG vagyonkezelők kategóriában2.

Az Amundi 2019-ben ismét A+3 besorolásban részesült felelős befektetési  megközelítéséért.

Az ESG a tevékenység szerves részét képezi

AMUNDI: A FELELŐS BEFEKTETÉS MEGVALÓSÍTÓJA

  • Élenjáró szakértelem: alapelv már az Amundi alapításakor, 10 éves tapasztalat az ESG módszertan terén.
  • Folyamatosan fejlődő megközelítés a felhasznált eszközök és módszerek terén is a legújabb ESG szempontok figyelembe vétele érdekében.
  • Átfogó, „egyablakos ügyintézés” az ESG elemzések terén, off-the-shelf befektetési megoldások, elmélyültség és a személyre-szabott tervezés.
  • Konkrét megoldásokat kínál eszközosztálytól és pénzügyi piactól függetlenül.

 

AMUNDI: MEGTEREMTI AZ ÖN FELELŐS BEFEKTETÉSÉNEK KERETEIT

  • Proaktív elkötelezettséggel ülteti át a gyakorlatba az Önök elképzeléseit.
  • Az Önök elérésének növelése innováció révén, a kereslet és a kínálat támogatásával és új piacok létrehozásával.
  • Az Amundi tudásának fejlesztése alkalmazkodva az Önök ESG programjához, az aktív menedzsmenttől a passzívig lefedve a teljes eszköz-spektrumot. 
  • Az Amundi jelentős változásokat képes előmozdítani méretének köszönhetően.
ESG-3Year278_320
ESG: Az Amundi hároméves akcióterve

Ambiciózus akcióterv a felelős befektetés kiterjesztése érdekében

Tudjon meg többet
ESG-offer278_320
Felelős befektetési kínálat

A felelős megoldások széles skálája, a nyíltvégű alapoktól a testreszabott Felelős Befektetésig.

Tudjon meg többet
environment-initiative-vignette275_320
Környezeti kezdeményezések

Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek minden befektető részese lehet!

Tudjon meg többet
esg-social-275
Társadalmi kezdeményezések

Pozitív társadalmi hatású megoldások, amelyek teljesítik a pénzügyi célkitűzéseket.

Tudjon meg többet
engagement-investors-275_320
Támogatás minden befektető számára

Felelősen minden befektetőért

Tudjon meg többet

_____________________

1*Forrás: Amundi, 2020. decemberi adat 

2Forrás: Extel – SRI & SUSTAINABILITY SURVEY, 2019. júniusi adat

3Forrás: UN PRI, United Nations Principles for Responsible Investment, ENSZ Felelős Befektetési Alapelvek, 2019.

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!