ESG: Az Amundi hároméves akcióterve

Az Amundi igyekszik az ESG követelményeket a fő befektetési folyamatokba és szavazati szabályzatokba integrálni. A vállalat közzétette azt a kilenc célkitűzést, amelyet kíván elérni 2021-ig. Ezek részét képezik az ügyfeleik felé vállalt kötelezettségeiknek és meggyőződésük, hogy egy ESG elvárásoknak megfelelő társaság hosszú távon gazdasági szempontból is jobban fog teljesíteni.

  Tudjon meg többet

Amundi’s ambitions

100 százalékos ESG integráció

2021 végére minden, az Amundi által aktívan kezelt nyíltvégű alapnak a referenciaindexénél magasabb ESG mutatót kell elérnie. A passzív stratégiák is megfelelhetnek az ESG követelményeknek.

100 százalékos lefedettség a ESG elemzések terén (több, mint 8000 vállalat)

A felhalmozott ESG tudásnak köszönhetően, az Amundi terve 100 százalékos lefedettséget követel meg az Amundi portfóliójához és referencia indexeihez tartozó értékpapírok kapcsán. Az Amundi egy megbízható vállalaton belüli ESG elemzőcsapattal rendelkezik, amely egy 36, nemzetközi szabványokon alapuló követelményből álló saját módszertant alkalmaz.

100 százalékos ESG integráció a szavazások során

2021 végére az Amundi szavazatainak 100 százaléka figyelembe veszi majd az ESG kérdéseket is. 2018-ban az Amundi több, mint 2 500 közgyűlés során adta le szavazatait.  A vállalat komolyan veszi részvényesi felelősségét, amely az ügyfeleik által meghatározott feladat és küldetés részét képezik.

Az innovatív, klímaváltozást érintő megoldások felgyorsítása

Az ESG kezdeményezések terén vezető szerepet játszó vállalatként, az Amundi felgyorsítja azoknak az innovatív megoldásoknak a kifejlesztését, amelyek célja a klímaváltozás lelassítását és a megújuló energiaforrások használatát célzó befektetések finanszírozása.

A befektetések számának növelése a szociális gazdaságban

Az Amundi vezető szerepet játszik a pozitív társadalmi hatású befektetések megvalósításában Franciaországban. A tervek szerint három éven belül meg kívánja duplázni a jelenlegi befektetési állományt és Európa egészére ki szeretné terjeszteni ezt a tevékenységet.

Az ESG lábnyom megduplázása a passzív menedzsmentben

Az Amundi tervei szerint meg kívánja duplázni passzív kezelésű ESG eszközeit, a felelős ETF-ek és nyíltvégű indexalapok palettájának fejlesztésével, a legalacsonyabb besorolású társaságok nyíltvégű alapokból való szisztematikus kiszűrése, illetve innovatív és átfogó ESG megoldások kifejlesztése által.

A stratégiai tanácsadás és szolgáltatások fejlesztése

Az Amundi elkötelezetten működik együtt mind intézményi, mind retail partnereivel, hogy saját ESG fejlesztéseiket is támogatni tudja.

A szakértelem és a legjobb gyakorlatok megosztása

Az „Amundi Vezetői Program” segítségével, amelynek célja a felhalmozott tudás megosztása ügyfeleivel, legjobb gyakorlatokat is megosztja. Ez a magas szintű fórum összehozza a vezérigazgatókat és befektetési igazgatókat, lehetővé téve számukra tapasztalataik és elképzeléseik megosztását.

Hozzájárulás az üzleti gondolkodás fejlődéséhez

A Medici Bizottság agytrösztje segítségével az Amundi részt vesz az üzleti gondolkodás fejlesztésében, amelynek célja a vállalkozások által világszerte tapasztalt társadalmi kihívások kezelése és hozzájárulás a felelős befektetés elveinek, alkalmazási területeinek és hatásainak folyamatos vizsgálatához. Emellett az Amundi továbbra is publikálja az ESG befektetésekkel kapcsolatos elemzéseit .

Tudjon meg többet

ESG-offer278_320
Felelős befektetési kínálat

A felelős megoldások széles skálája, a nyíltvégű alapoktól a testreszabott Felelős Befektetésig.

Tudjon meg többet
environment-initiative-vignette275_320
Környezeti kezdeményezések

Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek minden befektető részese lehet!

Tudjon meg többet
esg-social-275
Társadalmi kezdeményezések

Pozitív társadalmi hatású megoldások, amelyek teljesítik a pénzügyi célkitűzéseket.

Tudjon meg többet
engagement-investors-275_320
Támogatás minden befektető számára

Felelősen minden befektetőért

Tudjon meg többet
esg-montagne-275
Elkötelezett partner a felelős befektetésben

A felelős pénzügyi intézményként való működés alapvetően határozza meg az Amundi fejlesztési stratégiáját.

Tudjon meg többet

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!