Felelős befektetési kínálat

Az Amundi nyíltvégű alapok és személyre szabott felelős befektetési megoldások széles körét kínálja intézményi és lakossági befektetői részére, amelyek figyelembe veszik a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat a befektetési döntések meghozatala során.

 

 

  Tudjon meg többet

Felelős befektetési kínálat és tudásbázis

Az Amundi különböző felelős megoldásokat dolgozott ki azzal a céllal, hogy a befektetők felelős befektetéssel kapcsolatos eltérő igényeit ki tudja elégíteni, illetve célkitűzéseik megvalósításához hozzá tudjon járulni:

Kombinált ESG-kritériumokat integráló befektetési megoldások

Környezeti  és  társadalmi  kihívások kezelése: az Amundi által kidolgozott egyedi kezdeményezések támogatják a befektetőket ezeknek a kérdéseknek a felvállalásában.

Aktív stratégiák, passzív befektetés, testreszabott megoldások: széles körű megvalósítási lehetőségek.

 

Az Amundi folyamatosan technikai és emberi erőforrás beruházásokat valósít meg első Felelős Befektetési Alapja 1989-es indítása óta annak érdekében, hogy finomra hangolt megoldásokat kínálhasson és partnerei, illetve versenytársai körében tovább növelje a felelős befektetéssel kapcsolatos ismeretek körét.

Forrás: Amundi, 2019.12.31-i adatok. Az adatok tájékoztató jellegűek és  előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.

A felelős befektetés terén az Amundi nyíltvégű alapok és személyre szabott ESG megoldások széles körét fejlesztette ki, amelyek célja a befektetők különböző igényeinek kielégítése.

Ezek a megoldások:

  • Egyszerre veszik figyelembe az összes vonatkozó környezeti, társadalmi és vállalatirányítási kritériumot
  • A rendelkezésre álló legjobb besorolási (rating) folyamatot alkalmazzák
  • A hagyományos és új típusú eszközosztályokat is lefedik

különböző ESG portfólióépítési folyamatok segítségével.

ESG tanúsítvánnyal és címkével rendelkező alapok

Az Amundi 1989 óta számos megoldást dolgozott ki, amelyek a kibocsátók átfogó ESG besorolása alapján integrálják az ESG követelményeket. Ezek a megoldások, amelyek az ESG kínálat alapját jelentik, az adott szektoron belül az elérhető legjobb ESG gyakorlatokkal rendelkező kibocsátók kiválasztását és egyedi elköteleződést egyesítenek:

1Forrás: AFNOR. Az Amundi 2013-ban és 2016-ban megszerezte az AFNOR, elismert független harmadik fél, által kiállított „Társadalmilag Felelős Befektetés” tanúsítványt.

ESG kockázatkezelés

Az Amundi ESG adatbázisának minőségére és mélységére alapozva, a CPR AM, az Amundi többfaktoros és tematikus befektetésekkel foglalkozó leányvállalata, komplementer kockázatalapú ESG megközelítést alkalmazó innovatív megoldásokat dolgozott ki. Ezeknek a megoldásoknak a célja az értékteremtési lehetőségek bővítése a megfelelő kritériumkombinációk kiválasztásának segítségével.

1)     Többszektoros (multi-sector) megközelítés

Ez a pénzügyileg releváns mutatókon alapuló megoldás mind az ESG besorolást, mind pénzügyileg is fontos E,S és G  kritériumokat („gyenge jelek”) is figyelembe veszi egy olyan ESG befektetési univerzum definiálása érdekében, amely többlet hozam (alfa) elérését teszi lehetővé.

 

2)     Tematikus ESG megoldások

Ezek a megoldások jó kilátásokkal rendelkező tematikus részvény befektetési lehetőségeken alapszanak, amelyek mögött egy szigorú követelményeket támasztó, fenntartható megközelítéssel rendelkező megatrend húzódik meg. Az ilyen megközelítések megkívánják mind az adott tematikának megfelelő ESG kritériumok kiválasztását, mind az ellentmondások és hatások folyamatos nyomon követését.

Passzív felelős befektetési megoldások

Index szakértelmének és a Csoporton belül rendelkezésre álló ESG adatoknak és elemzéseknek köszönhetően az Amundi a passzív felelős befektetési megoldások széles körét kínálja mind a nyíltvégű, mind a kifejezetten személyre szabott alapok terén.

1. SZINT

Szavazás és elkötelezettség

Ahogy az aktív vagyonkezelés együtt jár az aktív szavazási gyakorlattal és elkötelezettséggel, az Amundi az utóbbit az első indexalap indításától kezdve a passzív kezelésben is érvényesíti.

2. SZINT

Kizárási szabályzat

Az Amundi szisztematikusan kizárja a vitatott fegyvereket nyíltvégű indexalapjaiból és ETF-eiből.

3. SZINT

ESG indexmegoldások

Az ESG (részvény vagy kötvénytípusú) / alacsony széndioxid kibocsátású indexek magas minőségű megvalósítását kínálja nyíltvégű indexalapokon és ETF-eken keresztül.

4. SZINT

Személyre szabott passzív ESG megoldások

Az Amundi index portfóliómenedzserei személyre szabott megoldásokat is össze tudnak állítani.

Hogyan lehetséges egy portfóliót személyre szabni? – egy konkrét példa

Az ábra a csapat munkafolyamatát mutatja be (ez a jövőben változhat).

5. SZINT

Továbbfejlesztett ESG Indexing Megoldások

Az alfagenerálás alapvető, miközben a potfólió menedzserek azokra a részvényekre összpontosítanak, amelyek a legjobb ESG mutatókkal és stabil pénzügyi profillal rendelkeznek alacsony tracking error (követési hiba) budget mellett.

Tudjon meg többet

ESG-3Year278_320
ESG: Az Amundi hároméves akcióterve

Ambiciózus akcióterv a felelős befektetés kiterjesztése érdekében

Tudjon meg többet
environment-initiative-vignette275_320
Környezeti kezdeményezések

Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek minden befektető részese lehet!

Tudjon meg többet
esg-social-275
Társadalmi kezdeményezések

Pozitív társadalmi hatású megoldások, amelyek teljesítik a pénzügyi célkitűzéseket.

Tudjon meg többet
engagement-investors-275_320
Támogatás minden befektető számára

Felelősen minden befektetőért

Tudjon meg többet
esg-montagne-275
Elkötelezett partner a felelős befektetésben

A felelős pénzügyi intézményként való működés alapvetően határozza meg az Amundi fejlesztési stratégiáját.

Tudjon meg többet

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!