Környezeti kezdeményezések

Az Amundi innovatív pénzügyi megoldásokat dolgozott ki a fő eszközosztályok vonatkozásában, hogy minden befektető részére lehetővé tegye a részvételt a klímaváltozás elleni harcban.

 

 

  Tudjon meg többet

Kész és egyedi igényekre szabott megoldásainknak három célkitűzése van:

Kész és egyedi igényekre szabott megoldásainknak három célkitűzése van:

A klímaváltozással kapcsolatos kockázatok kezelése

Az energiaátmenet finanszírozása

A hatás mérése

 

Kizárólag szemléltető célú ábra!

Az Amundi jelentős szerepet vállal a környezi finanszírozásában.

Az Amundi jelentős szerepet vállal a környezeti finanszírozásban.

A Portfolio Decarbonization Coalition társalapítója

A Green Bond Principles igazgatótanácsának tagja

Részvétel az MSCI alacsony széndioxid-kibocsátási indexeinek két vezető nyugdíjpénztárral közös kidolgozásában és ezt követően az indexalapok és ETF-ek létrehozása

Stratégiai partnerség az IFC-vel, amely a Világbank Csoport tagja

Tudjon meg többet

ESG-3Year278_320
ESG: Az Amundi hároméves akcióterve

Ambiciózus akcióterv a felelős befektetés kiterjesztése érdekében

Tudjon meg többet
ESG-offer278_320
Felelős befektetési kínálat

A felelős megoldások széles skálája, a nyíltvégű alapoktól a testreszabott Felelős Befektetésig.

Tudjon meg többet
esg-social-275
Társadalmi kezdeményezések

Pozitív társadalmi hatású megoldások, amelyek teljesítik a pénzügyi célkitűzéseket.

Tudjon meg többet
engagement-investors-275_320
Támogatás minden befektető számára

Felelősen minden befektetőért

Tudjon meg többet
esg-montagne-275
Elkötelezett partner a felelős befektetésben

A felelős pénzügyi intézményként való működés alapvetően határozza meg az Amundi fejlesztési stratégiáját.

Tudjon meg többet

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!