Támogatás minden befektető számára

Az Amundi a Csoport legkiemelkedőbb szakemberei segítésével ad tanácsot és működik együtt partnereivel felelős megközelítésük kidolgozása során.

 

 

  Tudjon meg többet

Az Amundi befektető partnerei az alábbi előnyöket élvezhetik:

Megoldások tervezése

 

A felelős befektetési keretrendszerhez kapcsolódó tanácsadási szolgáltatások

Az ábra a befektetési csapat munkafolyamatát mutatja be (ez a jövőben változhat)

A tudás és az információ megosztása

 • A legjobb gyakorlatok megosztása világszerte „knowledge sharing” program segítségével
 • A vagyonkezelt partnerek magas beosztású vezetői, például ügyvezető igazgatók és befektetési igazgatók számára szervezett magas szintű program (Amundi’s Executive Program) teszi lehetővé tapasztalataik és elképzeléseik megosztását.
 • Elemzések megosztása az intézményi befektető partnerekkel
 • A pénzügyi tanácsadók ismereteinek bővítése a felelős befektetéssel kapcsolatos kérdések és lehetőségek tekintetében az információ megosztása és képzések révén

01| Elköteleződés a pozitív befolyásolás mellett: a kibocsátók támogatása a jobb gyakorlatok kidolgozása során

A pozitív befolyásolás iránti elköteleződés azt jelenti, hogy az Amundi és a portfóliókban szereplő vállalatok közötti folyamatos párbeszéd révén az Amundi igyekszik a vállalatokat támogatni az olyan környezeti, társadalmi és vállalatirányítási kérdések figyelembe vételénél, amelyek sokszor vitatottak vagy szigorú jogszabályok tárgyát képezik.

2013 óta ESG elemző csapat 6 témára fordít kiemelt figyelmet:

 • Az emberi jogok tiszteletben tartása az olajkitermelő és bányászati szektorokban
 • Az élelmiszer pazarlás elleni küzdelem a mezőgazdasági és kiskereskedelmi szektorokban
 • A gyógyszer- és autógyártó iparágak felelős befolyásolási gyakorlata 
 • Konfliktusok alapját képező ásványi anyagok
 • A szén környezeti hatása az elektromosenergia iparban
 • Gyermekmunka a kakaó- és dohánytermelő iparágakban
 • Az ESG elemző és Corporate Governance csoport minden évben beszámol a fenti témákban végzett munkájának eredményeiről az „Engagement Report” című jelentésben.
A kollektív kezdeményezések aktív támogatása

A legjobb ESG gyakorlatok terjesztésének egy másik módja a kollektív kezdeményezések támogatása. Az Amundi több, mint húsz kezdeményezést támogat aktívan, többek között a PRI (Felelős Befektetési Alapelvek), a Finance for Tomorrow (Finanszírozás a Jövőért), az Institutional Investors Group on Climate Change (Intézményi Befektetők Munkacsoportja a Klímaváltozás Megakadályozására), a CDP (Széndioxid-kibocsátás Közzétételi Projekt) és a Green Bond Principles (Zöld Kötvény Alapelvek) kezdeményezéseket.

02 | Szavazás és részvényesi párbeszéd: teljes mértékben aktív részvényesi szerep

Az Amundi szemléletében a vállalatok pénzügyi teljesítménye csak hosszútávú gondolkodással válik fenntarthatóvá. Az Amundi ebben az elemzési keretrendszerben látja el részvényesi feladatait, különösen a szavazati jog gyakorlását és a részvényesi párbeszédben való részvételét.

AZ ELLENSZAVAZATOK 15 SZÁZALÉKA

Forrás: Amundi jelentés: „Párbeszéd és szavazás, 2017”

233 ÉVES KÖZGYŰLÉS ELŐTTI ÁLLÁSFOGLALÁS

Forrás: Amundi jelentés: „Párbeszéd és szavazás, 2017”

RÉSZVÉTEL 32 443 HATÁROZATHOZATALBAN 2540 ÉVES KÖZGYŰLÉSEN

Forrás: Amundi jelentés: „Párbeszéd és szavazás, 2017”

Tudjon meg többet

ESG-3Year278_320
ESG: Az Amundi hároméves akcióterve

Ambiciózus akcióterv a felelős befektetés kiterjesztése érdekében

Tudjon meg többet
ESG-offer278_320
Felelős befektetési kínálat

A felelős megoldások széles skálája, a nyíltvégű alapoktól a testreszabott Felelős Befektetésig.

Tudjon meg többet
environment-initiative-vignette275_320
Környezeti kezdeményezések

Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek minden befektető részese lehet!

Tudjon meg többet
esg-social-275
Társadalmi kezdeményezések

Pozitív társadalmi hatású megoldások, amelyek teljesítik a pénzügyi célkitűzéseket.

Tudjon meg többet
esg-montagne-275
Elkötelezett partner a felelős befektetésben

A felelős pénzügyi intézményként való működés alapvetően határozza meg az Amundi fejlesztési stratégiáját.

Tudjon meg többet

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!