Társadalmi kezdeményezések

Az Amundi meggyőződése, hogy a szociális és szolidaritási gazdaságban ma végrehajtott  befektetések a holnap profit forrásai lesznek.

 

 

  Tudjon meg többet

A pozitív társadalmi hatású befektetések terén szerzett szakértelem három kötelezettségvállaláson alapszik:

  1. A vállalatok hosszú távú támogatása a növekedésük által meghatározott (tőke vagy adósság) igényeikre szabott befektetési megoldások nyújtása révén.
  2. Szociális vállalkozó partnereink körének szélesítése.
  3. Átlátható, konkrét információ közzététele, mégpedig a „Social Impact Report”-on keresztül.

8 év

tapasztalat1

40

szociális vállalkozás alapítása1

5 munkatárs

akik a pozitív társadalmi hatású befektetésekkel foglalkoznak, és együtt dolgoznak az ESG elemzőkkel, a Private Equity és multi-asset csapatokkal1

Az Amundi pozitív társadalmi hatású alapjainak hatáselemzése érdekében vállalaton belül kifejlesztett egy saját módszertant.

.

01| Szolidaritási alapok: pénzügyi társadalmi szereplők a pozitív társadalmi és környezeti hatások érdekében

Az Amundi öt befektetési témát választott pozitív társadalmi hatású megoldásaihoz, amelyek lefedik az Egyesült Nemzetek Szervezetének 17 Fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célkitűzésének (SDG-k) nagy részét3:

     

Hozzáférés
a megfelelő lakóhelyhez

 

Hozzáférés
a megfelelő munkához

Hozzáférés
az egészségügyi ellátáshoz
oktatáshoz és képzéshez

A környezet védelme

Együttműködés és megosztás:
nemzetközi szolidaritás beleértve a mikrofinanszírozást is

 

02| Környezeti hatás: az energiaátmenet finanszírozása a pozitív hatás érdekében

Amundi „Impact Green Bond” stratégia

100%-ban zöld kötvények, a Zöld Kötvény Alapelveknek (GBP) megfelelően

A hagyományos kötvénytípusú értékpapíroknak megfelelő kockázat/hozam profilok

A befektetés környezetre gyakorolt pozitív hatásának mérése és a hatáselemzés számadatainak közzététele: az elkerült CO2 kibocsátás tonnában per befektetett millió euró

Tudjon meg többet

ESG-3Year278_320
ESG: Az Amundi hároméves akcióterve

Ambiciózus akcióterv a felelős befektetés kiterjesztése érdekében

Tudjon meg többet
ESG-offer278_320
Felelős befektetési kínálat

A felelős megoldások széles skálája, a nyíltvégű alapoktól a testreszabott Felelős Befektetésig.

Tudjon meg többet
environment-initiative-vignette275_320
Környezeti kezdeményezések

Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek minden befektető részese lehet!

Tudjon meg többet
engagement-investors-275_320
Támogatás minden befektető számára

Felelősen minden befektetőért

Tudjon meg többet
esg-montagne-275
Elkötelezett partner a felelős befektetésben

A felelős pénzügyi intézményként való működés alapvetően határozza meg az Amundi fejlesztési stratégiáját.

Tudjon meg többet

1Forrás: Amundi, 2019. decemberi adatok

2Hatás a kedvezményezettek száma szerint a Finance and Solidarity befektetési alap 2012. tavaszi létrehozása óta

3SDG-k: a Millenniumi Fejlesztési Célokból eredeztetett globális célok, amelyeknek teljesítését az aláíró országok az elkövetkező 15 esztendőre (2015–2030) vállalták

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!