Az Amundi Alpha Kötvénypiaci megoldásai

 

Az Amundi valamennyi részpiacot átfogó, széles körű szakértelme a kötvény befektetések területén lehetővé teszi, hogy folyamatosan a legjobb lehetőségeket kutassa fel ügyfelei számára. Ezen részpiacok mérete és szerkezete folyamatosan változik, ami a befektetők számára új lehetőségeket kínál hozam elérésére.

4 ok arra, hogy az Amundi legyen a partnere az Alpha Kötvénypiaci Stratégiákban

Reason 1

Egyedi piaci lefedettség

Több, mint 200 szakértő által biztosított átfogó lefedettséget a globális kötvénypiacokon. A világ számos pontján elhelyezkedő befektetési központjainkon keresztül szakembereink hasznára válik a globális és kollegiális befektetési kultúra is.
Reason 2

Integrált befektetési platform

A kockázatkezelést, a kereskedést, az elemzést és a portfolió-menedzsmentet integráló globális platform magas minőségű szolgáltatást kínál ügyfeleinknek.
Reason 3

Robusztus és átfogó kockázatkezelés

Folyamatos monitoring a front-office-tól a back-office-ig: magában foglalja a likviditási szimulációkat különböző piaci helyezetek és kereskedési mennyiségek esetén, figyelembe véve a kereskedési részleg által az egyes eszközökre becsült kapacitást.
Reason 4

Alapos likviditási szabályzat

Az Amundi tapasztalt kereskedési részlege és diverzifikált brókeri hálózata kiváltságos likviditási hozzáférést biztosít: kedvező kereskedési költségek és következetes elsődleges allokációk.

Betekintés az Alpha kötvénypiaci kínálatba

Államkötvények

Az Amundi széles körű és bizonyított tapasztalata ezen a területen, különösen az euróban denominált és a globális államkötvények területén, 40 évre tekint vissza, a legjobb, dinamikus allokációt célozza meg. A befektetési szakértők a hosszú távú makro nézőpontokat a rövid távú taktikai menedzsmenttel kombinálják azért, hogy a különböző gazdasági ciklusokban rejlő piaci lehetőségeket ki tudják használni. Ez a szakértelem magában foglalja az euróban denominált és globális stratégiákat, amelyek a helyi befektetéskezelők tudására támaszkodik.

  

 

Vállalati kötvények

A befektetési besorolású és a magas kockázatú piacok jelentős fejlődést mutattak az egységes valuta 1999-es bevezetése óta. Az Amundi vállalati kötvénystratégiáit stabil és tapasztalt szakértő csapatok vezetik, akik szorosan együttműködnek a dedikált stratégákkal és a hitelelemzőkkel. A szakértők a kezdetek óta új megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek magukban foglalják az alacsony kamatlábérzékenységű stratégiákat az eszközfedezetű értékpapírokba, az alárendelt hitelekbe fektető stratégiákat, valamint a korlátok nélküli, a szabályalapú, illetve a teljes hitelspektrumot lefedő stratégiákat.

 

Aggregát kötvénypiaci stratégia

Az Amundi stratégiai globális, amerikai és európai kötvénypiaci szakértelemre tett szert, amely lefedi a teljes befektetési univerzumot: kötvények, befektetési besorolású vállalati kötvények, magas kockázatú vállalati kötvények, eszközfedezetű értékpapírok, átváltható és inflációhoz kötött kötvények, devizák és feltörekvő piaci kötvények. Befektetési csapatának célja, hogy mindenhol értéket keressen, ezért dinamikus eszközallokációt valósít meg, amelyhez széleskörű befektetési eszköztárát használja, és amelyet az összevont stratégiák területén megszerzett szakértelme támogat. Ezt a szakértelmet az innovációban és a magas minőségű menedzsment területén is rendszeresen elismerik olyan minősítő ügynökségek is, mint a Morningstar vagy a Lipper.

Abszolút hozam tudásbázis

Az Amundi Abszolút Hozamú Kötvény platformját úgy tervezték, hogy kezelje azokat a kihívásokat, amelyekkel manapság a befektetők a kötvénypiacokon szembesülnek. Az egyre bonyolultabb környezet, ideértve az alacsony hozamokat és a megnövekedett kamatláb kockázatot azt jelenti, hogy a befektetőknek újra kell gondolniuk kötvénypiaci stratégiájukat a „hagyományos” szemléleten túlmenően.

Az Amundi ügyfelei felé kétszeresen is elkötelezett: globális és rugalmas befektetési megoldások széleskörű skáláját kínálja, amelyek úgy kezelik ezeket a kihívásokat, hogy kiemelkedő kockázathoz igazított hozamokat produkálnak, a tőke védelmének elsődlegessége mellett, illetve kiemelkedő piaci szakértelmet biztosítunk az abszolút hozamú kötvénybefektetések kezelése területén.

 

Megközelítés

Az Amundi Abszolút hozam kötvénypiaci platform módszertana ötvözi a fegyelmezett és átlátható befektetési folyamatot a szigorú, veszteségkerülő kockázatkezelési keretrendszerrel. A széles befektetési lehetőségek megengedik a cég számára, hogy a különböző piacokon számos, egymástól független alfa lehetőséget azonosítson, illetve változatos portfoliókat építsen föl, melyek korrelációja alacsony, néha negatív is lehet a hagyományos eszközosztályokhoz viszonyítva. A befektetési lehetőségek maximalizálása érdekében aktívan kerüli azt, hogy egyetlen hozamforrásra támaszkodjon. Az Amundinál felhasználják a saját elemzői képességeik széles skáláját és az eszközosztályokban megszerzett tudást azért, hogy kialakítsanak egy átfogó makrogazdasági képet a világról, és e keretrendszer alapján dinamikusan kezeljék a portfolióik béta kockázatát meggyőződésük és a jövőbeli volatilitásra vonatkozó várakozásaik alapján.

A csapat

Az Amundi abszolút hozamú befektetési csapata globális szinten működik, a világszerte több Amundi befektetési irodában dolgozó szakértő egy átfogó kötvénypiaci platformba integrálódik. A csapatot hasonló beállítottságú, együttműködő egyének alkotják, akik ugyanazzal a befektetési filozófiával, alapelvekkel, és ügyfeleik iránti elkötelezettséggel rendelkeznek.

A legjobb vállalati kötvénypiaci lehetőségek kombinálása

A szakemberek képességei lehetővé teszik az újraallokálást a kötvénypiaci szegmensek és alszegmensek között, amely biztosítja a portfoliók ellenállóképességének növelését bizonytalan időszakokban.

Stratégiáikat a stabil és tapasztalt Hitelelemző csapat támogatja - egyike a legnagyobbaknak Európában. Lefedi az Egyesült Államokat, a feltörekvő és a fejlett piacokat egyaránt. A csapat magas minőségű elemzései támogatják a befektetési csapatokat abban, hogy a legoptimálisabb allokációt tervezzék meg a fennálló kötvény- és hitelpiaci feltételeknek megfelelően.

 

Amellett, hogy az Amundi a taktikai megoldások legszélesebb skáláját nyújtja, nemrégiben finomította az amerikai kötvénypiaci befektetései mögött meghúzódó folyamatot. Az elhivatott helyi befektetési csapat 8 szenior portfólió menedzserből áll, akik átlagosan 25 év iparági tapasztalattal rendelkeznek. A csapat befektetési eszközök kiterjedt spektrumának kezelését végzi, melyben az egyes szektorok specialistái támogatják őket: likvid piaci, értékpapírosított hitel és vállalati hitel szakértők. Az egyes értékpapírok és szektorok kiválasztása van a fókuszban: következetes befektetési megközelítést alakítanak ki számos egyesült államokbeli kötvénypiaci szegmensben úgy, hogy kombinálják a saját fejlesztésű kvantitatív értékelési eszközöket a fundamentális elemzéssel és a piaci tapasztalattal a vonzó szektorok és értékpapírok azonosítása érdekében.

Az Amundi intézményi kötvénypiaci stratégiák kezelésében szerzett tapasztalatát jó ideje elismeri a piac:

  • Többszektoros Kötvénypiac: alapvető kötvénypiaci stratégiák és amerikai állampapírok, ideértve az abszolút hozamú stratégiákat is a hozampotenciál növeléséhez
  • Eszközfedezetű Értékpapír Stratégiák: a magas hitelminőségtől a jelzálogalapú értékpapírokig és az értékpapírosított hitelig a magas jövedelem eléréséhez és a kamatlábkockázat csökkentéséhez
  • Vállalati Kötvény Stratégiák: relatív érték alapú, globális vagy amerikai magas kockázatú kötvények, vállalati hitel, amely lehetővé teszi a befektetést a befektetési besorolású és a magas kockázatú kötvényekbe, valamint a jelzálogalapú értékpapírokba és feltörekvő piaci vállalati kötvényekbe

 

Az Amundi integrált és fundamentális elemzésen alapuló szemléletmódot követ a feltörekvő piacokba való befektetéskor, mind a részvények, mind a kötvények tekintetében. Az államkötvények piacának megértése lehetővé teszi a növekedés és az infláció jobb megértését is. A hozamok elemzése segít a rendszerkockázat megértésében. A kötvény- és részvénypiacok egymással szimbiózisban állnak, de nem mindig hatékonyak. A tőke teljes spektrumának integrált vizsgálata lehetőségeket rejt magában.

Stratégiáink:

  • Vegyes és összevont
  • Szuverén, idegen deviza
  • Helyi deviza
  • Vállalati kötvény
  • Rövid távú
  • Rugalmas multi-sector

Tudjon meg többet!

Kötvénypiaci allokáció

Az Amundi személyre szabott, az egyes ügyfelek igényeihez igazított kötvénypiaci allokációt kínál.

Az Amundi a megoldások átfogó skáláját kínálja, amelyek a befektetőknél felmerülő igényekre adnak választ. Az Amundi szakértői hosszú távú és taktikai stratégiákat kínálnak valamennyi allokációs célra.

További információ

FI Strategies
Kötvénypiac

Az Amundi kötvénypiaci szakértői olyan megoldásokat kínálnak a befektetőknek, mellyel egy jobb pénzügyi jövőt építhetnek. Az elmúlt években kiterjesztettük a befektetési horizontunkat annak érdekében, hogy a befektetőknek megadjuk a választási lehetőséget és a rugalmasságot, a piaci szegmensek legnagyobb részét lefedve az állampapíroktól kezdve a nem befektetési kategóriájú kötvényeken át a hitelekig.

Tudjon meg többet
FI Innovation
Innováció

Innováció: Új befektetési formák: teljes hitelspektrumot lefedő és faktor-alapú befektetési stratégia, valamint zöld kötvénypiaci stratégia

Tudjon meg többet
ESG FI Solutions
ESG kötvények

Kötvénypiaci ESG kínálat: Az Amundi kiemelkedő szerepet játszik az ügyfelei részére kifejlesztett felelős és zöld befektetések területén.

Tudjon meg többet

"A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!"