Az innováció elősegítése kötvénypiaci területen

 

Mivel az Amundi a kötvénypiaci eszközök legszélesebb skáláján keresi az érték alapú lehetőségeket, átfogó szaktudást fejlesztett ki az olyan innovatív stratégiákban, mint a Kvantimentális, a teljes hitelspektrumot lefedő, valamint a forrás-alapú befektetések (LDI).

Innováció a kötvénypiaci területen

Az Amundi innovatív aktív kötvénypiaci megoldásokat kínál a kvantitatív és fundamentális elemzések házasítása révén. Ez a megközelítés jelenti a konkrét választ az ügyfelek igényeire a diverzifikáció és az aktuális piaci viszonyok tekintetében (alacsony hozamkörnyezet, kötvénykibocsátók növekvő száma...), amelyet az alábbi elemzésünkben szemléltettünk: Hagyományos és alternatív faktorok a befektetési besorolású vállalati kötvényeknél.

Ez egy elfogulatlan, szabályalapú befektetési megközelítés, amely a legtöbbet hozza ki a piaci trendekből és az új, alternatív tényezőkből.

 

2 oldalas
Marketing cikk
Munkadokumentum
Amundi Quantamental Range
Advertorial Quantamental
Working Paper - Traditional and Alternative Factors in Investment Grade

Az Amundi célja, hogy a lehető legjobban kiaknázza a teljes hitel spektrumban rejlő lehetőségeket. A hagyományos hitelpiaci termékeken túlmenően rugalmas európai hitelpiaci befektetési megoldásokat kínálunk, vonzó potenciális hozamlehetőséggel.

A befektetőknek alkalmazkodniuk kell a magasabb bizonytalansághoz, ideértve az alacsony kamatkörnyezetet és a magas kamatlábérzékenység kockázatát.

A stratégia:

  1. Magában foglalja a nem tőzsdén kereskedett adósságot az allokációban
  2. Széles befektetési univerzum
  3. A vonzó európai jellemzők kihasználása
  4. Kombinálja a legjobb hitelpiaci lehetőségeket
2 oldalas

Fontosak a „környezettudatosabb” kötvénypiacok, ha a pénzügyi szektor sikeresen szeretné megvalósítani a párizsi klímaegyezmény céljait.

Az Amundi partneri viszonyt épít ki a kulcsszereplőkkel az innovatív alapok létrehozása érdekében.

 

Az Európai Beruházási Bankkal együttműködve az Amundi egy zöld kötvényprogramot indít el, amelynek célja, hogy 1 milliárd eurót biztosítson a zöld kötvénypiac fejlesztésére Európában.

 

Az Amundi az Asian Infrastructure Investment Bank-kal kifejlesztett egy feltörekvő piaci vállalati fejlesztési stratégiát, amely a zöld jelzésű és jelzés nélküli kötvények reálgazdasági kibocsátóira koncentrál.

 

A Nemzetközi Pénzügyi Társasággal együtt az Amundi kibocsátotta a piac legnagyobb zöld kötvényalapját azért, hogy a fejlett piacok alacsony hozamkörnyezete, és a fejlődő országok kiterjedt, zöld infrastrukturális beruházási igényei között található rést betöltse. Ez a stratégia számos díjat nyert 2019-ben.

 

Tudjon meg többet!

FI Strategies
Kötvénypiac

Az Amundi kötvénypiaci szakértői olyan megoldásokat kínálnak a befektetőknek, mellyel egy jobb pénzügyi jövőt építhetnek. Az elmúlt években kiterjesztettük a befektetési horizontunkat annak érdekében, hogy a befektetőknek megadjuk a választási lehetőséget és a rugalmasságot, a piaci szegmensek legnagyobb részét lefedve az állampapíroktól kezdve a nem befektetési kategóriájú kötvényeken át a hitelekig.

Tudjon meg többet
Alpha Fixed Income
Alpha kötvénypiaci stratégiák

Alpha kötvénypiaci stratégiák: alapvető kötvénypiaci stratégiák, amelyek a hozamok új forrását biztosítják.

Tudjon meg többet
ESG FI Solutions
ESG kötvények

Kötvénypiaci ESG kínálat: Az Amundi kiemelkedő szerepet játszik az ügyfelei részére kifejlesztett felelős és zöld befektetések területén.

Tudjon meg többet

"A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!"