Részvénykezelés: globális szakértelem és bevált befektetési gyakorlatok

Az Amundi olyan átfogó részvénystratégiákat kínál ügyfeleinek, amelyek a meghatározó földrajzi régiók és szektorok mellett a vállalatok széles körét (kis- és nagy kapitalizációjú cégek) is lefedik. Szakemberei jól működő befektetési stratégiát alkalmaznak a különböző piaci ciklusok során. Kiterjedt belső erőforrásait és tapasztalatait felhasználva, mindig szem előtt tartja, hogy ügyfeleinek kockázati céljaikhoz igazított termékeket kínáljon.

Részvénybefektetők támogatása bármilyen piaci körülmények között

A jelenlegi alacsony kamatkörnyezetnek, a támogató jegybanki politikának, a kedvező makrogazdasági környezetnek, illetve a vonzó osztalékhozamoknak köszönhetően ismét megnőtt a befektetői érdeklődés a részvények iránt. A befektetők tisztában vannak azzal, hogy a nagyobb hozam reményében nagyobb kockázatot szükséges vállalniuk, persze csak olyan mértékig, amíg az extra kockázat arányos a hozammal.

Az részvénybefektetés tőkeveszteséget eredményezhet, azaz nem biztosít semmilyen garanciát a teljesítményre, vagy a tőke védelmére nézve.

A piaci változásokra gyorsan reagáló szakértő csapatok

Globális jelenlét, többek között a feltörekvő piacokon

Megoldások széles skálája az ügyfelek céljainak kiszolgálása érdekében

Szigorú portfólió monitoring független elemzés révén

A kiterjedt belső erőforrások által támogatott stratégiák széles skálája

01 | Befektetés-kezelés biztos kezekben 

Az Amundi a részvénypiaci befektetési termékek széles skáláját kínálja, melyek valamennyi főbb földrajzi területet és befektetési stílust lefednek. Befektetési folyamatai egy közös filozófián alapulnak: a legjobb teljesítményt célozza meg, miközben hatékonyan kezeli a kockázatot. A befektetési csapatoktól függetlenül működő kockázatkezelési osztály szigorúan felügyeli a folyamatokat.

02 | Tapasztalt helyi csapatok

A részvénybefektetési platform közelebb hozza egymáshoz a világ meghatározó pénzügyi piacain, Londonban, Párizsban, Szingapúrban, Hong Kongban és Tokióban lévő szakértői csapatokat. Ezek a csapatok, amelyek mindegyike kevesebb, mint tíz befektetési szakértőből áll, olyan átfogó ismeretekkel rendelkeznek a helyi piacról és a globális részvénypiaci környezetről, hogy képesek gyorsan reagálni a változó piaci viszonyokra. Az ún. tematikus részvényalapok kezelését a CPR AM végzi, amely 100%-ban az Amundi Csoport leányvállalata.

03 | A kommunikáció javítására kialakított platform

Az egyes befektetési csapatok egyaránt hozzáféréssel rendelkeznek egy központi platformhoz, amely szakemberek tapasztalatinak és ismereteinek gyűjtőhelyeként funkcionál. Ezzel elősegíti a világ számos pontján tevékenykedő portfóliómenedzserek és az elemzők közötti hatékony kommunikációt, erős kötelékek kialakításával. A platform lehetővé teszi, hogy az Amundi globális megoldások sorát kínálja önnek, egy erős, a kockázatokat kontrolláló keretrendszerben.

Részvénystratégiák az Amundinál: globális, aktív menedzsment a piaci lehetőségek kihasználása érdekében.

Moduláris megoldások nyújtására fókuszáló szervezet

Kizárólag szemléltetési célból, a változtatás jogát fenntartjuk.

Részvénypiaci szakértők

224
milliárd
eurónyi

kezelt vagyon1

94

portfólió menedzser1

38

elemző1

Részvénystratégiák az Amundinál: globális, aktív menedzsment a piaci lehetőségek kihasználása érdekében

Európai részvények

Az Amundi tapasztalt portfóliómenedzserei meggyőződésen (conviction) alapuló megközelítést vezettek be az európai részvénypiaci univerzum esetében, amely a kiskapitalizációjú cégektől egészen a nagykapitalizációjú vállalatokig terjed. Mivel számos befektetőt aggodalommal tölt el a részvénypiacok volatilitása, olyan innovatív stratégiákat is bevezetett, amelyek a portfólió volatilitásának csökkentésével a hozam-kockázat arány optimalizálását tűzik ki célul.

01 | Kis kapitalizáció

Hatalmas és dinamikus területet fed le, ami a gyors profitnövekedési profilnak köszönhetően masszív hozampotenciállal bír hosszú távon. A befektetési ötletek alapját a vállalatokkal történő találkozók (átlagosan évente mintegy 1000) adják.

02 | Nagy kapitalizáció

Alulról felfelé építkező ún. bottom-up módszert alkalmaz a részvények kiválasztása során, azaz előzetes elfogultság nélkül keressük a hosszú távon felülteljesítő részvényeket. A cél a lehetőségek kihasználása minden piaci szegmensben, a szektorok és az országok tekintetében korlátozás nélkül, visszafogott kockázatvállalás mellett.  Az egyik nagy piaci kapitalizációjú cégekre építő részvénystratégiánk 9 milliárd eurós kezelt vagyonnal büszkélkedhet.

03 | Smart Béta

Az Amundi széleskörű megoldásokat kínál a tisztán passzívtól az aktív megközelítésig. Hét évnyi tapasztalattal a hatékony portfóliók területén befektetési csapata (akiket a quant-elemzések is támogatnak) a széleskörű diverzifikációt helyezi a középpontba azért, hogy rugalmas megoldásokat kínálhasson nehezebb piaci környezetben is.

Feltörekvő- és japán részvények

01 | Feltörekvő részvények

A feltörekvő piacok erős fundamentumaik mellett hosszabb távon magasabb GDP-növekedési potenciállal rendelkeznek, mint a fejlett piacok. Az Amundi hisz abban, hogy a feltörekvő részvénypiacok értékeltsége jelenleg diszkonton forog a fő eszközosztályokhoz képest.

  • Belső kereslet: ez a befektetési stratégia globális lefedettséget kínál a feltörekvő piacokon (India, Ázsia, EMEA, LATAM). A szakemberek átlagosan 17 év feltörekvő piaci befektetési tapasztalattal rendelkeznek és 5 milliárd dollárt meghaladó összegű vagyont kezelnek. A befektetési folyamat során a portfóliómenedzserek a nagy elemzőházak mellett saját elemzői anyagokra is nagyban támaszkodnak. Céljuk, hogy felderítsék a legjobb befektetési lehetőségeket, melyek a portfóliók alappillérét képezik.
  • Regionális stratégiák: a befektetők számos régiót (MENA, LATAM) és országot (India, Kína, Brazília, Thaiföld...) lefedő stratégia közül válogathatnak. A régóta meglévő ázsiai jelenlét elősegíti a piac megismerését és biztosítja a közvetlen kapcsolatot a vállalati menedzserekhez. A helyi csapatok olyan vállalatokat figyelnek, amelyek kimondottan magas növekedési potenciállal rendelkeznek a legdinamikusabban fejlődő területeken, miközben nyomon követik a feltörekvő piacokkal járó kockázatokat.

02 | Japán részvények

Az Amundi hisz abban, hogy a japán részvénypiac számos lehetőséget rejt, ráadásul a gazdasági reformok mellett a japán jegybank monetáris politikája is támogató környezetet nyújt.

A japán célstratégia sokat profitált a régóta meglévő Japán jelenlétből, illetve az elmúlt 10 év erős track-recordjából. Célja, hogy részt kínáljon a piaci növekedésből, miközben mérsékli a piaci bukások esélyét. Ehhez a befektetési szakértők bevezettek egy benchmarkoktól mentes, aktívan kezelt szemléletmódot, aminek keretében magas készpénz állománnyal rendelkező és egyben alulértékelt vállalatokat keresnek. Ezek közül a legimpozánsabb fundamentumokkal rendelkező cégek kerülnek kiválasztásra. Stratégiánk alapja a javuló tőkehatékonyság és a részvényesi értéknövekedés kiaknázása.

1 - Forrás: Amundi, 2018. decemberi adatok

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!