Tőzsdén kereskedett befektetési alapok (ETF), Indexálás és Smart béta

A közel 105 milliárd eurós kezelt befektetési eszközállománnyal1 az Amundi ETF, Indexálás és Smart béta az Amundi egyik fő stratégiai üzleti területe, és kulcsfontosságú szerepet játszik a csoport növekedésében. Az üzletág a befektetőknek - akár intézményi ügyfelek, akár forgalmazók -, rugalmas és költséghatékony megoldásokat kínál, amelyek az Amundi Csoport széleskörű erőforrásain alapulnak. A több, mint 30 éves benchmark-építési és benchmark-tükröző szakértelemmel az Amundi megbízható partner az ETF és az index-összeállítási (indexálási) üzletágakban. A csapat emellett 23 milliárd eurót1 kezel smart béta megoldásokban, amelyek a hatékony kockázatkezelésen és faktor befektetésen alapulnak.

Vezető partner az indexálásban és a smart béta megoldásokban

105
milliárd
Euró

Kezelt vagyon1

30 éves

indexálási tapasztalat1

10 évre
visszatekintő

”Smart Beta” teljesítmény1

Az Amundi részeként lehetőségünk nyílik arra, hogy az ETF, az indexálás és a smart béta területein innovatív és versenyképes megoldásokat kínáljunk valamennyi, a világon széles körben ismert befektetőnek. A befektetőkkel kiépített partneri kapcsolat fejlődésünk alapja: ez a folyamatos párbeszéd azt jelenti, hogy igényeiket, céljaikat és korlátaikat (kockázattervezés, ESG-filterek, alacsony szén-dioxid kibocsátás stb.) figyelembe vesszük azért, hogy támogassuk őket a különböző piaci viszonyok között.

 Fannie Wurtz – Ügyvezető igazgató Amundi ETF, indexálás és smart béta 

  

Amundi ETF, Indexálás és Smart béta: a 2017-es év összefoglalása és tervek 2018-ra

Loading Player

loader

Smart-beta-2_man and interactive screen
ETF

Befektetési piacok széles köréhez való hozzáférés versenyképes árakon

Tudjon meg többet
Woman working Smartphone figures Business
Indexálás

A főbb indexeket replikáló alapok széles köréhez, valamint testreszabott megoldásokhoz való hozzáférés.

Tudjon meg többet
Equalizer vignette
Smart Béta

A dedikált szakértőink által kezelt Smart Beta, illetve faktor alapú befektetések teljes köréhez való hozzáférés.

Tudjon meg többet

Az iparág elismert szereplője 

European ETF Provider
 of the year 2018

ETF provider 
of the year 2017

 

Equity Smart Beta manager 
of the year 2017

1  Forrás: Amundi, 2018 szeptember

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!