Globális elérés, helyi szakértelem

   

Az Amundi Európa legnagyobb alap- és vagyonkezelő társasága, globálisan pedig az első 101 alap- és vagyonkezelő vállalat közé tartozik az általa kezelt vagyon alapján.

 Az Amundi jelenleg több mint €2037 milliárd2 euró értékű vagyont kezel hat globális befektetési központján keresztül3.

€2037
milliárd

kezelt vagyon2

No. 1

Európában1

Top 10

globálisan1

A befektetési stratégiák széleskörű választéka

A befektetési eszközök mélyreható ismeretével rendelkezünk mind az aktív, mind a passzív stratégiákat illetően, beleértve a következőket:

  • alfa-fókuszú portfóliók (kötvény, részvény, multi-asset),

smart béta és faktoralapú megközelítések,

  • reáleszközök (ingatlan, kockázati tőke, private debt, infrastruktúra), 
  • tanácsadás és szolgáltatások…

Különleges hangsúlyt helyezünk arra, hogy segítsük ügyfeleinket a még megalapozottabb döntések meghozatalában, támaszkodva az Amundi elemzések profizmusára és szakmai rálátására. Elemzéseink egyedülálló tudásbázisunkra illetve a világ legfontosabb pénzügyi központjaiban való jelenlétünkre épülnek3.

 A comprehensive range of investment strategies

Ügyfélközpontú szolgáltatási modell

A client-centric service model

A több mint 100 millió lakossági, intézményi és vállalati ügyfélből álló globális ügyfélbázis igazolja, hogy az Amundi világszerte képes kiérdemelni a legkülönbözőbb magán- és állami befektetők bizalmát.

Az Amundi széleskörű tapasztalatára, valamint az európai, ázsiai csendes-óceáni és észak-amerikai vagyonkezelőkkel, forgalmazási platformokkal és lakossági értékesítési hálózatokkal fenntartott szoros együttműködésére támaszkodva olyan testre szabott termékeket, innovatív szolgáltatásokat és értéknövelő befektetési tanácsokat kínál, amelyek leginkább megfelelnek a lakossági ügyfelek igényeinek és kockázati profiljainak.

Széleskörű szakértelmünket és elemzésalapú befektetési kultúránkat hasznosítva világszerte holisztikus és objektív befektetési megoldásokat nyújtunk intézményi és vállalati ügyfeleinknek kiváló minőségű szolgáltatások formájában.

Globális földrajzi lefedettség, valóban közel az ügyfelekhez

Az Amundi vitathatatlanul1 Európa legnagyobb alap- és vagyonkezelő társasága, amely vezető helyen áll a főbb kontinentális piacokon:

  • az Amundi Franciaországban piacvezető,
  • az első három helyezett között szerepel Olaszországban5 és Ausztriában6,
  • továbbá vezető nemzetközi szereplő Németországban7

A Pioneer Investments 2017. júliusi integrációjával kibővültek az Amundi forgalmazási lehetőségei Észak-Amerikában, valamint olyan teljes körű menedzsment tudás birtokába jutott, amelynek segítségével jobban ki tudja elégíteni az ázsiai, csendes-óceáni és közel-keleti befektetők igényeit.

Látogasson el vállalati webhelyünkre, ahol többet is megtudhat az Amundi csoport történetéről, a részvényeseknek szóló információkról, emberierőforrás-politikánkról és értesülhet a velünk kapcsolatos legfrissebb információkról.

http://about.amundi.com

1. Forrás: Az IPE „Top 500 Asset Managers” című kiadványának a 2023. Decemberi kezelt vagyonra vonatkozó információk alapján összeállított 2022. júniusi kiadása.
2. Forrás: Amundi adatok 2023/12/31-ig 
3. Befektetési központok: Boston, Dublin, London, Milánó, Párizs és Tokió.
4. Forrás: SIX Financial Information, nyitott alapok a francia jog szerint, 2023. Szeptember
5. Forrás: Assogestioni, 2023. Augusztus
6. Forrás: VÖIG, 2023. Szeptember
7. Forrás: BVI, 2022. Decemberi

Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint reklámnak, a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény értelmében kereskedelmi kommunikációnak, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény alapján pedig marketingközleménynek minősül.

A fenti tartalom általános tájékoztatás céljából készült, egyedi befektetési célok, pénzügyi helyzetek, vagy egy adott befektető különleges igényeinek figyelembevétele nélkül, a tájékoztatásban szereplő információk az Amunditól származnak, idővel frissítésre kerülhetnek, azok esetleges hiányosságai vagy pontatlanságai miatt az Amundi felelősséget nem vállal!