A Lyxor felvásárlásának véglegesítése

Paris, 2022. január 04. kedd

Finalisation of Lyxor acquisition

Hat hónapos előkészítő munka, illetve a Lyxor felvásárlásának véglegesítéséről szóló, 2021. december 31-i bejelentés után az Amundi bemutatja a projektben rejlő stratégiai és ipari érdekeltségeit, továbbá bejelenti az új terveit, valamint azt a két kulcsfontosságú területet, amelynek a továbbfejlesztése a központi tervek között szerepel: ez a két terület a passzív menedzsment és a likvid alternatív eszközökbe történő befektetés.
Az 1998-ban alapított Lyxor több mint 140 milliárd1,2 eurós vagyont kezel. A vállalat az ETF-piac egyik legnagyobb szereplője (95 milliárd eurós kezelt vagyon1), 7,7%-os piaci részesedésével pedig Európa 3. legnagyobb ilyen vállalata3

A Lyxor az aktív kezelés terén is elismert szakértelemmel rendelkezik (45 milliárd eurónyi kezelt vagyon)1, ami elsősorban a vállalat piacvezető alternatív vagyonkezelési platformjának, illetve tanácsadói szolgáltatásainak köszönhető.

Ennek az akvizíciónak köszönhetően az Amundi jelentős tőkeáttételekhez jut, amelynek köszönhetően a vállalat a következő két új, nagyszabású tervet állította össze a jövőre nézve:

  1. A passzív menedzsment továbbfejlesztése azzal a céllal, hogy az eszközök növekedése 2025-re elérje az 50%-ot
    A Lyxor – mint az ETF piac európai úttörője – felvásárlása az Amundi passzívkezelési platformját (Solutions ETF, Indicielles & Smart Beta) az európai ETF-szolgáltatók élmezőnyébe emeli3: a két platform együttesen több mint 170 milliárd eurós kezelt vagyont képvisel1, ami az Amundi számára 14%-os piaci részesedést jelent az UCITS ETF-ek terén.
  2. A likvid alternatívák terén betöltött vezető pozíciónk bővítése az Amundi Alternatives üzletág létrehozásával.
    Ezzel a lépéssel az Amundi megerősíti a Lyxor korábbi vezető pozícióját az alternatív befektetési szektorban, továbbá a következő célokat tűzi ki: az UCITS alternatív befektetési platform által kezelt vagyon 50%-os növelése 2025-ig, illetve a DMAP-ok fejlesztésének felgyorsítása a nemzetközi intézményi ügyfelek számára.

 

A vállalat új terveivel kapcsolatban a vállalati weboldalon talál további információkat

 

1. 2021. 09. 30-i állás szerint
2. Az Amundi módszertana szerint a kezelt vagyonba nem tartozó tanácsadói megbízások nélkül ; A Société Générale által a Lyxortól megtartott tevékenységek: strukturált vagyonkezelés és egyéb, privát banki tevékenység.
3. Forrás: Amundi, Lyxor, ETFGI 2020. december végi adatok