ETF-ek és index alapok

Az Amundi az indexkövető alapok kezelésének egyik vezető szakértője Európában. Befektetői számára az egyszerű, likvid és átlátható befektetési termékek széles körét kínálja a hagyományos indexkövető alapoktól a tőzsdén kereskedett alapokig (Exchange Traded Funds – ETF-ek). 

Egyszerűség és átláthatóság

Indexkövető alapok

Az indexkövető alapok szigorúan másolják referenciaindexük teljesítményét, akár emelkedik, akár süllyed. Egyszerűségüknek köszönhetően Ön jól járhat az adott referenciaindex nyújtotta diverzitás és a versenyképes alapkezelői díj1 által nyújtott előnyökkel. E jellemzők révén az indexkövető alapokba történő befektetés kitűnő választás lehet.

ETF-ek: tőzsdén jegyzett indexkövető alapok

Azt ETF-ek (tőzsén kereskedett alapok) kombinálják az indexkövető alapok jellemzőit, például a negyedik ÁÉKBV (2009/65/EK) irányelvnek való megfelelést, a részvényekre jellemző tulajdonságokkal (az egyszerű kereskedhetőséggel). Az ETF-részvényeket a tőzsdén forgalmazzák, így tőzsdei nyitvatartási időben adhatók-vehetők a piacon. Rugalmasságuk és széles választékuk révén az ETF-ek hasznos és egyszerű befektetési eszközök lehetnek az Ön portfóliójában.

Miért előnyös, ha az Amundival fektet be?

Az Amundi kimagasló minőséget, innovatív megoldásokat és versenyképes árakat1 kínál.

A hagyományos indexkövető alapoktól az ETF-ekig olyan széles termékkört kínálunk, amelyben mintegy száz index érhető el különböző kitettségekkel (ország, régió, szektor) egyszerű, likvid és átlátható alapjainkon keresztül.

Európa vezető portfólió kezelő vállalatának jártassága az indexkövető alapok kezelése terén számokban2

25

év tapasztalat az indexkövető alapok kezelésében

+100

hagyományos indexkövető alap és ETF közül választhat

+40

milliárd euró vagyon kezelése indexkövető alapokban3

További információk az Amunditól

Keresse fel az Amundi ETF-weboldalát!

Látogasson el az ETF-ek dedikált weboldalára!

Logo AmundiETF

1. Forrás: Amundi ETF. Az adat az összes Amundi ETF-alapban kezelt eszközre, illetve az összes európai ETF-alapra (beleértve az Amundi ETF-alapokat is) számított átlagos teljes költségmutató (TER) összevetésén alapul, ami a Deutsche Bank "Europe Monthly ETF Market Review" c. szemléjében jelent meg 2014. október 31-én. Fontos megjegyzés: előfordulhat, hogy egyes Amundi ETF-alapok nem olcsóbbak, mint a nekik megfelelő más európai alapok, vagy nem áll rendelkezésre megfelelően összehasonlítható alap egyik vagy másik oldalon. Ez az elemzés nem veszi számításba a pénzügyi közvetítők által felszámolt jutalékokat és tranzakciós díjakat, amelyeket a befektető közvetlenül fizet meg nekik. A pénzügyi közvetítő által felszámolt költséggel minden tranzakció esetében számolni kell.

2. Piacvezető európai vagyon- és portfóliókezelő a globálisan kezelt vagyon alapján az európai székhelyű alapkezelők között. Forrás: IPE "Top 400 asset managers", megjelenés dátuma 2015. június; a 2014. decemberi kezelt vagyon adatok alapján.

3. Forrás: Amundi, 2014. szeptember végi adat, amely idővel változhat.

"Jelen tájékoztatás nem minősül az Amundi vagy bármely tagvállalata (a továbbiakban együttesen: az „Amundi”) részéről az ÁÉKBV (UCITS), ABA (AIF) befektetési alapok vagy SICAV (nyílt végű befektetési társaság) (a továbbiakban együttesen: az „alapok”) tekintetében tett vételi vagy eladási ajánlatnak, befektetési tanácsadásnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatásra irányuló ajánlatnak.
A fentiekben bemutatott előrejelzések, értékelések és statisztikai elemzések kizárólag azt a célt szolgálják, hogy segítsünk lehetséges befektetőinknek jobban megérteni az adott témaköröket. Előfordulhat, hogy ezen előrejelzések, értékelések és statisztikai elemzések szubjektív becsléseken, illetve feltételezéseken alapulnak, és a számos – akár eltérő következtésére vezető – módszertan közül egyetlen kiválasztott módszertan alkalmazásával készültek. A fentiekből következik, hogy ezeket az előrejelzéseket, értékeléseket és statisztikai elemzéseket nem tekinthetjük bizonyított ténynek, s így nem használhatjuk jövőbeli események pontos becslésére sem.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Amennyiben Ön szeretne befektetni, minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Felhívjuk lehetséges befektetőink figyelmét, hogy a befektetést megelőzően mindenképpen tájékozódjanak arról, hogy az általuk választott befektetési forma megfelel-e a működésük szerinti ország jogszabályi előírásainak, illetve, hogy a befektetésre milyen adózási szabályok vonatkoznak, és minden esetben alaposan tanulmányozzák az alapra vonatkozó hatályos jogi dokumentumokat. Kérjük, hogy az alapok befektetési politikájáról, forgalmazási és egyéb költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódjon az alapok mindenkor aktuális hivatalos Tájékoztatójából és (magyarországi bejegyzésű alapok esetében) Kezelési Szabályzatából, illetve a Kiemelt Befektetői Információ (KIID) című dokumentumából (együttesen „hivatalos dokumentumok”). Ezen dokumentumok az Alapkezelő által létrehozott és kezelt magyarországi bejegyzésű alapok esetében magyar nyelven megtalálhatók az Alapkezelő jelen www.amundi.hu című honlapján, az alapok forgalmazási helyein, a vezető forgalmazó www.unicreditbank.hu című honlapján illetve a Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban: Felügyelet) által üzemeltetett www.kozzetetelek.hu honlapon. Az Amundi más tagvállalatai által létrehozott luxemburgi bejegyzésű alapok esetében a felsorolt hivatalos dokumentumok fő szabály szerint angol nyelven –  a Kiemelt Befektetői Információk (KIID) magyar nyelven is - érhetők el jelen www.amundi.hu weboldalról hiperlinken keresztül, illetve a www.amundi.lu honlapon. Az alapokhoz kapcsolódó forgalmazási költségekről a Tájékoztató és Kezelési szabályzat mellett a forgalmazó mindenkor hatályos kondíciós listája nyújt tájékoztatást.
Bármely befektetési döntést kizárólag a befektetőnek az alapba történő befektetését megelőzően, illetve külön kérésre átadott hivatalos dokumentumokban, az alapok éves és féléves jelentéseiben szereplő információk alapján szabad meghozni.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információ felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit az alap tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne. Az egyes alapok, illetve valamely alaphoz kapcsolódó részalapok nem feltétlenül és nem minden esetben forgalmazhatók minden országban és nem vásárolhatók minden befektető által.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani. Az alapok esetében fennáll a tőkevesztés kockázata; az alapokra sem hozam- sem tőkegarancia nem vonatkozik."