Figyelemfelhívás csalási kísérletekkel kapcsolatban

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak az olyan hamis befektetési ajánlatok, amelyek engedélyezett alapkezelő társaságok nevével, címével, logójával és/vagy engedélyszámával, valamint ezen alapkezelő társaságok (köztük az Amundi és leányvállalatai) alkalmazottainak nevével élnek vissza.

A csalók az Amundi és/vagy annak alkalmazottai személyazonosságát használják fel és/vagy úgy tesznek, mintha az Amundinak dolgoznának és az Amundi, vagy leányvállalatai nevében tesznek üzleti, vagy befektetési ajánlatokat. Ezek az ajánlatok nem az Amunditól származnak és így azok semmilyen formában nem kötelezik sem az Amundit, sem annak leányvállalatait.

Annak érdekében, hogy Ön meg tudja védeni magát ezekkel a csalásokkal szemben, kérjük, olvassa el az alábbi információkat.

Az Amundi arra kéri Önt, hogy legyen éber és mindig tartsa szem előtt az alábbiakat:

 • Az Amundi termékek értékesítése mindig bankokon, befektetési vállalkozásokon, biztosítótársaságokon és brókereken keresztül történik.
 • Az Amundi és leányvállalatai soha nem lépnek közvetlenül kapcsolatba lakossági ügyfelekkel, hogy szolgáltatást vagy befektetési terméket, különösen pénzügyi terméket kínáljanak.
 • Az Amundi soha nem gyűjt vagy fogad közvetlenül lakossági ügyfelektől pénzeszközöket.
 • Az Amundi munkatársa soha, semmilyen módon nem fogja Önt felkeresni semmilyen befektetési ajánlattal.

Mielőtt bármilyen befektetést eszközölne, kérjük, ellenőrizze, hogy az ajánlatadó szervezetek rendelkeznek-e erre vonatkozóan jóváhagyással és engedéllyel.

Az Amundi továbbá felhívja figyelmét azokra a jelekre, amelyek gyanút kell, hogy ébresszenek Önben:

 • Ön nem ismeri az Önnel kapcsolatba lépő személyt;
 • magas, kockázatmentes hozamot ígérnek Önnek;
 • gyorsan kell döntenie;
 • átutalást kérnek Öntől.

Általánosságban azt javasoljuk, hogy kövesse az alábbi ajánlásokat:

 • Ne válaszoljon kéretlen telefonhívásokra.
 • Közvetlenül e-mailben vagy olyan oldalakon, amelyek megbízhatóságáról nem tud meggyőződni, ne adja meg személyes adatait (telefonszám, e-mail cím, személyazonosító okmányok, banki adatok, IBAN, lakcímigazolás stb.).
 • Ne vegye készpénznek azokat az információkat, amelyek egy olyan embertől származnak, akivel csak beszélget, különösen ha a beszélgetés telefonon keresztül történik. Előfordulhat, hogy ő nem az, akinek Ön gondolja, beszélgetőpartnere akár egy létező alkalmazott személyazonosságával is visszaélhet.
 • Vegye fel Ön a kapcsolatot azzal a céggel, amelyről a kapcsolattartó azt állítja, hogy annak dolgozik, miután saját maga utánanézett az elérhetőségének (telefon, e-mail és postai cím), hogy ellenőrizni tudja, valóban a szóban forgó vállalatot képviseli-e. Legyen óvatos minden olyan linkkel kapcsolatban, amelyre azt kérik, hogy kattintson rá.

További információért kérjük látogasson el a pénzügyi felügyeleti feladatokat ellátó szervezet, a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozó oldalára:

melyen részletesen ismertetésre kerül több, a digitális biztonsággal kapcsolatos kérdés, így többek között:

Kérjük tekintse át a fent közölt információkat annak érdekében, hogy pénzügyeinek intézése során minden esetben megfelelő körültekintéssel tudjon eljárni.

Ebben nyújt további segítséget a következő befektetői figyelmeztetéseket tartalmazó oldal is, melyen többek között a Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett, vagy nyilvántartásba pénzügyi szolgáltatók listáját is megtalálhatja: