Zöld Befektetési Alapkezelő díj az MNB-től

2023. november 13. hétfő

A Zöld Befektetési Alapkezelő díjat az Amundi Alapkezelő nyerte el, melyet büszkén vett át Vízkeleti Sándor, az Alapkezelő vezérigazgatója.

Köszönőbeszédében Vízkeleti vezérigazgató kiemelte: „Mindig is fontos volt, hogy a fenntarthatóságot beépítsük a befektetési döntéshozatalba, mert a jövőbe fektetünk be. Nagyon fontos, hogy amikor kiválasztunk egy befektetést, annak legyen jövőképe és tudjon alkalmazkodni a változó világhoz.”.

A díjátadóról készült videóösszeállítás itt látható:

https://playplay.com/app/share/amundi/f4cb3a71-8454-47b6-912b-ea7cec9403fb

A videó forrása: MNB, vágta Amundi

A díjátadóról és a kapcsolódó konferenciáról szóló MNB beszámolót alább adjuk közre.

„Zöld pénzügyi konferencia: fókuszban az energiahatékonyság

https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2023-evi-sajtokozlemenyek/zold-penzugyi-konferencia-fokuszban-az-energiahatekonysag

Budapest, 2023. október 12. – Az energiaválság és az emiatt egekbe szökő energiaárak felértékelték az energiahatékonyság fontosságát az elmúlt évben - mondta el Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az MNB Nemzetközi Zöld Pénzügyi Konferenciáján, amelyen előadást tartottak egyebek közt az Európai Bizottság és a Nemzetközi Energiaügynökség képviselői is. Az MNB Zöld Pénzügyi díjait idén az UniCredit Bank Zrt, az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár és az Amundi Alapkezelő nyerték el. Az MNB által ötödik alkalommal megrendezett konferenciájának célja, hogy az energiahatékonyság kérdése a jelenleginél még magasabb prioritást kapjon.

Magyarország energiaimport-függősége jelentős, a hazai épületek energiahatékonysága pedig alacsony – nyomatékosította Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a konferencia megnyitásaként. Kiemelte: az energia felhasználásának hatékonyabbá tételével egyszerre mérsékelhető a függőség, javíthatók a makrogazdasági mutatók és csökkenthető a CO2-kibocsátás is.

Az esemény előadásai többek között az energiahatékonyság makrogazdasági hatásaival, céljaival, nemzetközi és hazai finanszírozásával, továbbá a kormányzati és önkormányzati energiahatékonysági intézkedésekkel, lakossági és vállalati kihívásaival foglalkoztak.

Az előadók között az MNB vezetői mellett jelen voltak a tevékenységük „zöldítésében” élenjáró hazai és külföldi piaci szereplők, éppúgy, mint neves hazai és nemzetközi, fenntarthatósággal foglalkozó intézetek képviselői.

A konferencián átadták a pénzügyi szervezeteknek szóló Zöld Pénzügyek Díjakat. A Zöld Bank Díjat idén az Unicredit Bank Hungary Zrt. nyerte el. A Zöld Biztosító és Pénztár Díjat az Aranykor Országos Önkéntes Nyugdíjpénztár kapta, a Zöld Befektetési Alapkezelő Díjjal pedig az Amundi Befektetési Alapkezelő Zrt. zöld tevékenységét ismerték el.

A rendezvény szervezése során is törekedett az MNB a fenntarthatósági szempontok figyelembevételére, mely megmutatkozott többek között a konferencián felszolgált ételek alapanyagaiban is. A környezettudatos megközelítés a jegybank teljes operatív működését áthatja, melynek köszönhetően 2019 és 2022 között közel 60 százalékkal csökkent az MNB működésének karbonlábnyoma. A jegybank által finanszírozott erdősítési programok pedig egyszerre támogatják a klíma- és a természeti válság elleni küzdelmet.

Magyar Nemzeti Bank"

Forrás: MNB.

További hírek