Az Amundi piacvezető a felelős kötvénypiaci befektetések területén

 

Az Amundi átfogó tudást halmozott fel az olyan stratégiákban, mint az ESG kötvények, és ezt a kötvénypiaci eszközök legszélesebb skáláján kamatoztatja.

Három felelős kötvénypiaci terület

Az Amundi egyike volt az első vagyonkezelőknek, amelyek a felelős befektetésekkel kezdtek el foglalkozni. Elkötelezettsége a felelős befektetések irányába 1989-ben kezdődött, amikor elindította az egyik első etikus befektetési alapot. 2004-ben első európai vagyonkezelőként indított nyílt végű SRI kötvényalapot. Döntéshozói számára napi gyakorlat a felelős befektetés. Ez az elköteleződés jelenik meg egyrészt a befektetési folyamataiban, másrészt  befektetési megoldásaiban. Szakértő sok éve részt vesznek az energiaipari átmenetben úgy, hogy különböző kezdeményezéseket dolgoznak ki, amelyek az alacsony szén-dioxid kibocsátási stratégiáktól a Zöld kötvény stratégiákig terjednek.

Az Amundi három, felelős kötvénypiaci területet alakított ki: zöld kötvények, európai vállalati kötvények és globális kötvénypiaci megoldások, amelyekkel egy teljeskörű felelős befektetési palettát kínál.

Zöld kötvények

Az Amundi elsődleges szerepet játszik az ügyfeleknek kínált zöld kötvénypiaci befektetések területén.

Az Amundi első Zöld kötvény stratégiáját 2013-ban indította el, amely érett kötvénypiaci és felelős befektetési szakértelmén alapul. Ezután az Amundi két tematikus nyílt végű alapot is indított 2015-ben és 2016-ban.

Csapataink számos kezdeményezést vállalnak magukra – mind saját ügyfélbázisukkal vagy a Zöld Kötvény Alapelvekkel (GBP) együttműködve. Az Amundi zöld megoldásait számos alkalommal nyilvánosan elismerték és díjazták.

Greening Fixed Income markets: a challenge of today and tomorrow
     
     

Tudjon meg többet!

     
FI Strategies
Kötvénypiac

Az Amundi kötvénypiaci szakértői olyan megoldásokat kínálnak a befektetőknek, mellyel egy jobb pénzügyi jövőt építhetnek. Az elmúlt években kiterjesztettük a befektetési horizontunkat annak érdekében, hogy a befektetőknek megadjuk a választási lehetőséget és a rugalmasságot, a piaci szegmensek legnagyobb részét lefedve az állampapíroktól kezdve a nem befektetési kategóriájú kötvényeken át a hitelekig.

Tudjon meg többet
Alpha Fixed Income
Alpha kötvénypiaci stratégiák

Alpha kötvénypiaci stratégiák: alapvető kötvénypiaci stratégiák, amelyek a hozamok új forrását biztosítják.

Tudjon meg többet
FI Innovation
Innováció

Innováció: Új befektetési formák: teljes hitelspektrumot lefedő és faktor-alapú befektetési stratégia, valamint zöld kötvénypiaci stratégia

Tudjon meg többet

A jelen tájékoztató kizárólag a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény(„Kbftv.”) szerint „Szakmai” befektetőnek minősülő ügyfeleknek készült, azaz, akik a MiFID II. Irányelv és a Bszt. szerint szakmai ügyfélnek minősülnek, vagy kérés esetén szakmai ügyfélként kezelhetők, vagy a Kbftv. szerint legalább százezer euró vagy annak megfelelő értékű kollektív befektetési értékpapírba történő befektetésre vállalnak kötelezettséget.
A weboldalon található információk nem a széles nyilvánosság tájékoztatását szolgálják, és azok nem használhatók a helyi jogszabályok értelmében lakossági befektetőnek minősülő látogatók, valamint az 1933. évi Amerikai Értékpapírtörvény hatálya alá tartozó Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által kiadott „S Rendelet” értelmében USA-beli személynek (US Persons) minősülő személyek tájékoztatására sem.
A weboldalon szereplő tájékoztatás semmilyen körülmények között sem minősül az Amundi Alapkezelő Zrt. vagy az Amundi bármely tagvállalata részéről pénzügyi eszközök vételére/eladására tett ajánlatnak, befektetési tanácsnak, befektetési elemzésnek, befektetési ajánlásnak vagy egyéb befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó ajánlatnak.
A befektetések kockázattal járnak. A befektetés hozama nem garantált. A múltbeli hozam nem jelent garanciát és megbízhatóan nem is jelzi előre a jelenlegi, vagy a jövőbeli teljesítményt. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti.
Minden esetben kérje befektetési tanácsadó segítségét annak eldöntésére, hogy a választott befektetési eszköz megfelel-e az Ön befektetői profiljának, és a befektetési döntést ne hozza meg kizárólag a jelen weboldalon közölt tájékoztatás alapján! Fogyasztónak minősülő látogatóink számára javasoljuk, hogy látogassanak el az alábbi weboldalakra is: www.mnb.hu/fogyasztovedelem; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas.
Az Amundi sem közvetlenül, sem közvetve nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatásban foglalt információk felhasználásáért, továbbá semmilyen körülmények között nem terheli felelősség a jelen tájékoztatásban szereplő információk alapján meghozott döntésekért. A jelen tájékoztatás tartalma az Amundi előzetes írásbeli engedélye nélkül nem másolható, sokszorosítható, módosítható, fordítható le és nem terjeszthető olyan országban honos illetve olyan joghatóság alá tartozó harmadik személyek részére, ahol az Amundit a termékek tekintetében regisztrációs kötelezettség terhelné, vagy ahol ez jogszabályba ütközne.
A jelen tájékoztatást az Amundi kizárólag általa megbízhatónak ítélt források alapján nyújtja, és jogosult az abban foglaltakat előzetes értesítés nélkül módosítani!